Zakup działki inwestycyjnej
Departament Gospodarki i Współpracy Zagranicznej Oddział Promocji Handlu i Inwestycji Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego informuje, że otrzymał zapytanie od Inwestora z branży rolno-spożywczej. Przedsiębiorca jest zainteresowany zakupem działki inwestycyjnej.
Na chwilę obecną nie została podana szczegółowa specyfikacja wymagań co to wielkości działki czy dostępności mediów.
Kryteria, jakimi kieruje się przy wyborze nieruchomości:
1. Działka przeznaczona do produkcji rolnej (przewidywana uprawa: pszenica, żyto, orkisz)
2. Działki od II do V klasy bonitacyjnej ziemi (w związku z przeznaczeniem terenu pod uprawę)
3. Bardzo istotne jest położenie terenu. Inwestor zwraca szczególną uwagę na piękne i “malownicze” położenie terenu. (w tym zakresie rywalizujemy z województwem podlaskim). Dlatego też prezentacja Państwa oferty powinna przedstawiać nie tylko zdjęcia terenu (rzeźba, ukształtowanie terenu), ale również dodatkowe elementy związane z korzystnym, “malowniczym” położeniem regionu.
4. Działka może mieć od 2 do 50 ha
5. Nie ma wymagań co do ceny gruntu
6. Dodatkowo Inwestor planuje budowę małego zakładu produkcyjnego
7. Przewidywany nakład inwestycyjny to 5 mln euro
8. Działka może znajdować się również na terenie podstrefy SSE
Informacje o terenach inwestycyjnych wraz z wypełnionymi formatkami terenów oraz zdjęciami i ewentualnie katalogami/prezentacjami Państwa regionów należy przesłać maksymalnie do poniedziałku (29.02) do godziny 11:00.
W załączniku czyste formatki terenów inwestycyjnych oraz przykładowy schemat dotyczący poszczególnych kryteriów/opcji wyboru
nieruchomości (celem łatwiejszego odnalezienia się w możliwościach wyboru preferowanego terenu).
Wszelkich niezbędnych informacji udziela Pan Przemysław Jagiełło
Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego
Departament Gospodarki i Współpracy Zagranicznej
Oddział Promocji Handlu i Inwestycji
ul. Grottgera 4, 20-029 Lublin
tel. (81) 537-16-11
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.